Poola lükkas tuumajaama ehitamise edasi

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola lipp.
Poola lipp. Foto: SCANPIX

Mullu Leedu Ignalina uue tuumaelektrijaama projektist loobunud Poola energiaettevõtte PGE teatel ei käivatata esimest tuumareaktorit enne 2025. aastat.

PGE avalikustas oma arengukava aastateks 2012-2035, mille kohaselt lükkub esimese tuumareaktori käivitamine viie aasta võrra edasi, kirjutas Poola ärileht Parkiet uudisteagentuuri AFP vahendusel.

Väljaande teatel soovib PGE Poola esimese tuumareaktori käivitada 2025. aastal ja teise kümme aastat hiljem. Mõlema reaktori kavandatud võimsuseks on 3000 megavatti.

Poola peamiseks energiaallikaks on praegu kivisöel töötavad elektrijaamad, kus toodetakse 94 protsenti riigis tarbitavast elektrist. Riik toodab igal aastal Euroopa Liidu keskmisest mitu korda rohkem süsinikdioksiidi, mida peetakse kliimasoojenemise üheks peamiseks põhjuseks.

Poola tuumajaama projekti vastu on huvi üles näidanud ka Prantsuse firmad EDF ja Areva, kuid ka Ühendriikide ja Jaapani ettevõtted Westinghouse Electric Company LLC ja GE Hitachi Nuclear Energy Americas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles