Lõuna-Aafrika Vabariik jäädvustas Mandela rahal

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Aafrika Vabariigi president Jacob Zuma (paremal) koos selle riigi riigipanga juhi Gill Marcuse ning rahandusministri Pravin Gordhaniga uusi sedeleid tutvustamas
Lõuna-Aafrika Vabariigi president Jacob Zuma (paremal) koos selle riigi riigipanga juhi Gill Marcuse ning rahandusministri Pravin Gordhaniga uusi sedeleid tutvustamas Foto: SCANPIX

Lõuna-Aafrika Vabariigis uuenesid möödunud laupäeval rahasedelid.

Nüüd on kõikidel rahasedelite selle riigi esimese demokraatlikult valitud presidendi Nelson Mandela näopilt, edastab AFP.

Möödunud laupäeval, 11. veebruaril möödus 22 aastat Mandela vanglast vabastamisest.

Rahasedelite uuendamine tuli üllatusena nii rahvale kui turgudele.

Valitsus teatas Lõuna-Aafrika Vabariigi riigipangale rahauuendusplaanist. Samas tekkis rahva seas ja börsidel paanika ning raha väärtus langes.

«Mida rahvas ootas? Kuulujuttude põhjal midagi kohutavat. See näitas, kui harva oodatakse midagi head,» lausus Lõuna-Aafrika Vabariigi riigipanga juht Gill Marcus.

93-aastane Mandela ei olnud halva tervise tõttu uute rahatähtede kasutuselevõtu tseremoonial.

Lõuna-Aafrika Vabariigi rahaühik on rand. Varem olid rahaühikutel kohalikud metsloomad – ninasarvik, elevant, lõvi, pühvel ja leopard.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles