Vilniuses lammutatakse kolm mustlaste maja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu politseinikud Kirtimai mustlaste taboris.
Leedu politseinikud Kirtimai mustlaste taboris. Foto: www.15min.lt

Leedu pealinna Vilniuse võimud alustasid täna kolme rajatise lammutamist mustlaste taboris Kirtimais, tegemist on osaga linnapea Arturas Zuokase lubadusest võidelda narkootikumide levitamisega.

Zuokas ja Vilniuse ringkonna politseiülem Kęstutis Lančinskas külastasid reedel mustlaslaagrit, vaadates üle mitteeluruumid, mis oli kavas maha lammutada.

Lammutustöid turvavad kaalukad politseijõud, ehkki ükski kuuest perekonnast, kes kolmes majas elasid, ega ülejäänud tabori asukad ei ilmuta vastuhaku märke.

Vilniuse võimud on lubanud vajadusel tabori elanikke abistada dokumentide vormistamisel ja elamispinna saamisel.

Inimõiguslased on kritiseerinud Zuokase kampaaniat jämeda inimõiguste rikkumisena.

2004. aasta detsembris lammutati toona samuti meeriametit pidanud Zuokase algatusel taboris viis elumaja ja üks abihoone, mis olid tunnistatud illegaalseks. 2010. aastal otsustas Leedu peahalduskohus, et linnavalitsus peab maksma 12 mustlasele 55 600 litti hüvitist mittevaralise kahju eest, ehkki tunnistas, et rajatised olid ebaseaduslikud.

Eelmisel aastal lammutati Vilniuse ringkonnas 17 illegaalset ehitist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles