Malmö mõrva eest mõisteti vangi neli süüalust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi politseiauto Malmös.
Rootsi politseiauto Malmös. Foto: SCANPIX

Vägivallast haaratud Lõuna-Rootsi linna Malmö üks veretöö leidis esmaspäeval lahenduse, kohus mõistis vanglakaristuse neljale isikule, kes mõisteti süüdi 19-aastase nooruki tapmises mullu augustis.

Prokuröri sõnul viisid süüdimõistva otsuseni uued tunnistused. Kaks süüdimõistetut on saanud varem karistuse samalaadse kuriteo eest ning vabanesid alles detsembris.

Ükski süüdimõistetu ei tunnistanud süüd augustis Persborgi linnaosa viineriputka juures toimunud tulistamises.

Malmö politseil on hetkel lahendamata kaheksa mõrva, neist viis on pandud toime viimase kahe kuu jooksul. Lisaks tehti hiljuti ühele Malmö politseijaoskonnale pommiähvardus.

Jaanuaris kogunesid tuhanded inimesed Malmö turuväljakule avaldama meelt linnas hüppeliselt kasvanud vägivallalaine vastu.

«Me armastame oma linna ja ei kavatse leppida sellega, et Malmöst räägitakse kui gangsterite pesast,» ütles meeleavaldusel osalenud endine rahvaesindaja Luciano Astudillo.

Rootsi riigipolitsei saatis pärast meeleavaldusi, millest võtsid osa ka kohalikud politseiametnikud, Malmö organiseeritud kuritegevusega võitlema eriosakonna GOB spetsialistid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles