Hollandlased saavad paremäärmusliku partei leheküljel kaevata võõrtööliste peale

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Geert Wilders
Geert Wilders Foto: SCANPIX

Hollandi paremäärmuslik, poliitik Geert Wildersi juhitav partei Vabaduspartei (PVV) vihastas Ida-Euroopa riike võõrtöölisi käsitleva leheküljega, tekitades diplomaatilise skandaali.

Sellel leheküljel saavad hollandlased väljendada võõrtööliste suhtes tuntavat viha, edastab AFP.

«Kas Kesk- ja Ida-Euroopast pärit võõrtöölised häirivad ja vihastavad sind? Kas oled kaotanud oma töökoha poolakate, bulgaarlaste, rumeenlaste või mõne muu idaeurooplase tõttu?» küsitakse leheküljel veebilehel meldpuntmiddenenoosteuropeanen.nl.

See leht andvat ülevaate, milliseid probleeme Kesk- ja Ida-Euroopa võõrtöölised tekitavad. Ära on mainitud kuritegevus, alkoholism, prostitutsioon, keskkonnareostus ja narkomaania.

Poola saatkond Hollandis teatas eile, et kümme Ida-Euroopa riiki plaanib saata vastavasisulise kaebekirja Hollandi parlamendile.

Poola suursaadik Hollandis Janusz Stanczyk sõnas juba möödunud aastal, et Hollandis on teistest Euroopa riikidest pärit tööliste olukord pidevalt halvenenud ning nende diskrimineerimine kasvanud.

Euroopa Komisjoni sõnul on see lehekülg vastuolus Euroopa tööjõu vaba liikumise põhimõtetega.

Hollandi peaminister Mark Rutte ei soovinud sellel teemal kommentaari avaldada, kuid nentis et tegemist on lihtsalt paremäärmusliku partei poliitikaga.

Hollandi sotsiaalminister Henrik Kamp tegi ettepaneku tööta jäänud võõrtöölised sundkorras nende kodumaale tagasi saata. Samas oleks see Euroopa Liidus kehtestatud seaduste rikkumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles