Kreml valmistub koalitsioonivalitsuse moodustamiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa presidendist Dmitri Medvedevist võib pärast 4. märtsi presidendivalimisi saada uus valitsusjuht.
Venemaa presidendist Dmitri Medvedevist võib pärast 4. märtsi presidendivalimisi saada uus valitsusjuht. Foto: SCANPIX

Venemaa presidendiadministratsioon alustas parlamendiopositsiooniga konsultatsioone koalitsioonivalitsuse moodustamise üle, edastas täna ajaleht Izvestija.

«Kreml alustas parlamendiparteidega eelkonsultatsioone tulevase valitsuse koosseisu üle,» teatas väljaanne viitega oma allikatele.

Eelmise nädala lõpus küsis Kreml erakonnalt Õiglane Venemaa ettepanekuid ja Õiglane Venemaa esitas oma nimekirja, milles sisalduvad riigiduuma liikmete Aleksandr Tšetverikovi, Aleksandr Agejevi ja Aleksandr Burkovi nimed.

«Ega meil muidugi erilist usku pole, et meie ettepanekuid vastu võetakse ja meie esindajaid valitsusliikmeteks tehakse, kuid aseministri ametikohti võiks ju loota,» ütles infoallikas.

Kremliga läbirääkimiste pidamist kinnitati ka Kommunistlikus Parteis.

«Ükskõik millise kandidaadi võit ei saa olema ülekaalukas ning nõuab koalitsioonivalitsust. Seepärast peab iga partei praegu kõnelusi ja esitab süsteemseid ettepanekuid. (Kompartei juht Gennadi) Zjuganov pakkus pressikonverentsil välja omapoolse kabinetikoosseisu. Iga nimetatud inimene on valmis asuma ministrikohale,» ütles kompartei keskkomitee aseesimees Vladimir Kašin Izvestijale.

Presidendiks saamise korral soovitab Zjuganov valitsusse majandusdoktorit Sergei Glazjevit, riigiduuma kehakultuuri, spordi ja noorsooasjade komitee aseesimeest Juri Afoninit, loodusressursside ja keskkonna komitee liiget Boriss Ivanjuženkovi, riigiduuma omandiküsimuste komitee liiget Aleksei Kornijenkot ja Vasakrinde liikumise koordinaatorit Sergei Udaltsovi.

Izvestija andmeil ei ole Ühtne Venemaa ega Liberaaldemokraatlik Partei ministrikandidaate veel Kremlile esitanud, kuid on asunud sellekohaseid ettepanekuid koostama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles