Prohhorov pakkus Ehho Moskvõ toimetusele finantsabi

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Prohhorovi valimisplakat «Uus president - uus Venemaa!».
Mihhail Prohhorovi valimisplakat «Uus president - uus Venemaa!». Foto: SCANPIX

Vene presidendiks kandideeriv miljardär Mihhail Prohhorov pakkus Ehho Moskvõ ajakirjanikele laenu raadiojaama väljaostmiseks holdingfirmalt Gazprom-Media.

Prohhorov on oma sõnul valmis pakkuma soodsatel tingimustel laenu ja aitama läbirääkimistel pankadega, vahendas Interfax.

Samas tegi ta ettepanku kehtestada moratoorium igasugustele personalimuudatustele meedias ja seda kuni valimisteni, sest igal juhul on need poliitilise surve avaldamise vormideks.

Gazprom-Media on raadiojaama Ehho Moskvõ suuraktsionär, omades 66 protsenti aktsiatest. Aastal 1998 loodud holdingfirmale kuulub ka näiteks NTV, TNT, NTV-Pljus.

Ülejäänud 34 protsenti Ehho Moskvõst kuulub samas töötavatele ajakirjanikele.

Prohhorov reageeris kohe pärast seda, kui Ehho Moskvõ peatoimetaja Aleksei Venediktov oli teatanud Gazpromi nõudmistest teha muudatusi direktorite nõukogus.

Ehho Moskvõ toimetus on veendunud, et nõudmise taga Venemaa kõrgete ametnike (näiteks Vladimir Putini) kritiseerimine.

Gazprom väitis, et uut direktorite nõukogu tuleb valida selleks, et sinna lisanduks ärijuht. Miks otsustas holdingfirma tegeleda sellega just praegu, ei selgitatud.

Venemaa peaministri büroo pressiteenistus ruttas kinnitama, et vangerdused nõukogus pole seotud poliitikaga.

Kohe pärast Venediktovi teadet direktorite nõukogu väljavahetamisest pakkusid oma abi mitu ühiskondlikku tegelast ja ettevõtjat. Näiteks meediaholdingu Dožd omanik Natalja Sidnejeva pakkus välja raadiojaama ära ostmise.

Venediktov väitis seejärel, et toimetus püüdis Ehho Moskvõ aktsiad ära osta juba ammu, kuid see ebaõnnestus.

Putin kohtus 18. jaanuaril 30 toimetajaga, kus kaotas enesekontrolli ning süüdistas ühe raadiojaama juhti «tema pasaga ülekallamises». Ühtlasi teenivat jaam «välisriikide huve». Ta pidas silmas just Ehho Moskvõ toimetust.

Venemaalased valivad presidenti 4. märtsil. Lisaks Prohhorovile ja Putinile kandideerivad Vladimir Žirinovski, Gennadi Zjuganov ja Sergei Mironov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles