Bangkokis toimus kolm plahvatust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tai demineerija täna Bangkokis ühes kolmest plahvatuspaigast.
Tai demineerija täna Bangkokis ühes kolmest plahvatuspaigast. Foto: SCANPIX

Tai pealinnas Bangkokis toimus täna kolm plahvatust, milles sai haavata neli taid ja iraanlane, keda politsei peab plahvatuste korraldajaks.

Politseikolonel Warawut Taweechaikarni sõnul sai Iraani päritolu mees raskelt haavata, kui tal kaasas olnud pomm plahvatas ja tal ühe jala küljest rebis. Pisut varem toimus plahvatus majas, mida iraanlane Bangkoki Ekamai piirkonnas üüris, ning veidi hiljem plahvatas lõhkekeha samas lähedal tänaval.

Politsei keeldus spekuleerimast, kas plahvatuste korraldaja võib olla seotud mõne äärmusrühmitusega.

«Olukord on kontrolli all. Arvatakse, et kahtlusaluse majas võib olla veel lõhkeseadeldisi,» ütles valitsuse esindaja Thitima Chaisaeng ajakirjanikele.

Plahvatused toimusid päev pärast pommirünnakuid Iisraeli saatkondade vastu Gruusias ja Indias. Iisrael süüdistas rünnakutes Iraani ja šiiitlikku rühmitust Hezbollah. Teheran eitas seotust rünnakutega.

Tai politsei teatel otsitakse veel kaht meest, kes elasid kahtlusalusega ühes majas, viimastel andmetel on üks neist Bangkoki lennujaamas kinni peetud.

«Meie käes on kahtlusaluse pass. Tegemist on Iraani kodanikuga, kes saabus Taisse 8. veebruaril Suvarnabhumi lennujaama kaudu,» ütles politseikindral Bansiri Prapapat.

Politsei keeldub esialgu seostamast tänaseid plahvatusi ja jaanuaris Bangkokis vahistatud Liibanoni kodanikku, kes Tai võimude sõnul on seotud Hezbollah'ga. Liibanonlase vahistamise ajal avastas politsei Bangkokist edelasse jäävas piirkonnas suure koguse lõhkeainet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles