Ida-Euroopa riigid esitasid Hollandi parlamendile protestikirja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Geert Wilders
Geert Wilders Foto: SCANPIX

Ida-Euroopa suursaadikud esitasid teisipäeval Hollandi parlamendile avaliku kirja, milles avaldatakse pahameelt immigratsioonivastase Vabaduspartei (PVV) veebilehe pärast.

Kümne riigi diplomaadid nimetasid veebilehte, kus kogutakse hollandlaste kaebusi idaeurooplastest võõrtööliste kohta, diskrimineerivaks ja alandavaks.

Välisministeeriumi pressiesindaja ütles esmaspäeval BNSile, et Eesti poolt kirjutas kirjale alla ajutine asjur Hollandis Argo Kangro.

Pöördumises märgitakse, et idaeurooplased aitavad kaasa Hollandi majanduse ja riigieelarve kasvule ega võtta ära hollandlaste töökohti. Peaminister Mark Rutte paremtsentristlikku valitsuskoalitsiooni toetava Vabaduspartei veebileht soosib aga «teatud EL-i kodanike» negatiivset kuvandit, kirjutasid Ida-Euroopa diplomaadid.

Pöördumisele kirjutasid peale Eesti alla ka Bulgaaria, Leedu, Läti, Poola, Rumeenia, Slovakkia, Sloveenia Tšehhi ja Ungari.

Vabaduspartei juht Geert Wildersi nimetas kirja «ajaraiskamiseks», edastas Hollandi uudisteagentuur ANP.

Wildersi sõnul aitab veebileht tuua esile võõrtööga seotud probleemid ja saadud kaebused edastatakse Hollandi valitsusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles