Godmanis kutsus opositsioonierakonna valitsusse

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivars Godmanis.
Ivars Godmanis. Foto: AP / Scanpix

Läti peaminister Ivars Godmanis kutsus valitsusse praegu opositsiooni kuuluva parempoolse erakonna Uus Aeg.


Godmanise sõnul vajab ülemaailmse finantskriisi ja majanduslanguse tõttu raskustesse sattunud Läti stabiilset valitsuskoalitsiooni, mis suudaks riigi kriisist välja tuua, teatas LETA.

Uus Aeg teatas tänases pressiteates, et nad on nõus kõnelusi alustama vaid juhul, kui valituse moodustab uus erapooletu peaminister, sest seni valitsuskoalitsiooni kuulunud poliitilised jõud pole oma suhtumist muutnud, kirjutas lätikeelne Delfi.

Godmanise sõnul peab senine valitsuskoalitsioon oma tööd jätkama, kuid valitsust tuleb laiendada võrdsetel alustel. Tema sõnul on lubamatu olukord, kus ühe partei esindajad dikteerivad teistele nõudmisi.

Täna kohtub president Valdis Zatlers ka teiste parlamendis esindatud erakondade esindajatega.

Uus Aeg on parlamendi suurim opositsioonierakond ja neil on seimis 14 saadikukohta. Hiljuti korraldas erakond koostöös teiste opositsioonierakondade ja ametiühingutega Riia Toomväljakul massimeeleavalduse, mis hiljem muutus vägivaldsete noorte eestvedamisel südalinna rüüstamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles