Ameeriklannat süüdistatakse poja käima sundimises

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameeriklannat süüdistatakse poja käima sundimises
Ameeriklannat süüdistatakse poja käima sundimises Foto: SCANPIX

USAs Arkansase osariigis Jonesboros süüdistatakse ühte ema oma poja heaolu ohtu seadmises, kuna ta sundis oma poega käima seitse kilomeetrit jala kooli.

Nequavio nime kandev kümneaastane poiss kaotas juba viies kord õiguse koolibussiga kooli sõita, kuna sõidu ajal kiusas ta kaaslasi, edastab foxnews.com.

Ema andis poisile käsu, et ta peab siis jalgsi hakkama koolis käima.

Selle nädala esmaspäeval läks poiss jalgsi kooli, kui väljas oli miinus üks kraadi. Panga turvamees märkas jalutanud last ja teatas temast politseisse. Poiss oli selleks ajaks oma kodust juba paari kvartali kaugusel.

Politsei toimetas oma autoga poisi kooli. Korrakaitsjad leidsid lapse ema ta kodust. Naisele esitati süüdistus lapse elu ohtu seadmises.

Kui kohus ameeriklanna süüdi mõistab, võib ta saada üsna kopsaka trahvi või isegi aastase vanglakaristuse.

Kohus käsitleb seda juhtumit veebruari lõpus.

Politsei sõnul oli väljas külm ning lapsega oleks võinud ükskõik, mis juhtuda. Keegi oleks võinud ta röövida või ta oleks võinud vigastada saada.

Poiss esitas võimudele kohalikule telekanalile antud intervjuus palve, et kohus ta ema süüdi ei mõistaks.

«Mu emal oli õigus. Ta teadis, et ma ei saa oma halva käitumise tõttu koolibussi kasutada, selle tõttu ei teinud ta midagi valesti. Ta sundis mind lihtsalt jalgsi kooli minema. Kuigi politsei tõi mu kooli, oleksin sinna sama hästi võinud jalgsi minna,» sõnas poiss.

Poiss lubas, et ei kiusa koolibussis enam kedagi ning käitub korralikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles