Süürias suri New York Timesi tunnustatud korrespondent

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anthony Shadid 2010. aasta aprillis.
Anthony Shadid 2010. aasta aprillis. Foto: SCANPIX

Kaks korda Pulitzeri preemia võitnud New York Timesi väliskorrespondent Anthony Shadid suri eile komandeeringus Süürias.

43-aastane Shadidile sai saatuslikuks ilmselt allergilise reaktsiooni tõttu tekkinud astmahoog. Shadid oli Süürias, et koguda materjali sealse ülestõusu kohta, vahendas BBC News.

Shadid oli Liibanoni päritolu ameeriklane, kes kajastas USA sissetungi Iraaki ja selle tagajärgi ajalehele Washington Post. Mainekad Pulitzeri ajakirjanduspreemiad võitis ta 2004. ja 2010. aastal.

Soravalt araabia keelt rääkinud Shadid oli üks kolmest NYT ajakirjanikust, kelle Muammar Gaddafi valitsus mullu märtsis Liibüas enam kui nädalaks vahi alla võttis.

Shadidiga koos viibinud fotograaf Tyler Hicksi sõnul tabas Shadidi surmav astmahoog Süüria-Türgi piiri lähedal hobuste taga jalutades. Hicks viis kolleegi surnukeha Türgisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles