Prantsuse parempopulistide juht püüab elustada valimiskampaaniat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marine Le Pen koos isa Jean-Marie Le Peniga Prantsusmaa hümni laulmas.
Marine Le Pen koos isa Jean-Marie Le Peniga Prantsusmaa hümni laulmas. Foto: SCANPIX

Prantsuse parempopulistide liider Marine Le Pen püüdis laupäeval elustada oma presidendivalimiste kampaaniat, öeldes, et ta on ainus tõeline opositsioon parteidele, kelle poliitika viib Prantsusmaa Kreeka-stiilis tragöödiani.

Marine Le Pen, kes eelmisel aastal astus oma isa asemel Rahvusrinnet juhtima, on püüdnud laiendada traditsioonilist immigratsioonivastast toetajaskonda ning köita eelkõige nooremat valijate põlvkonda.

Arvamusküsitlustes on ta sotsialistide kandidaadi Francois Hollande'i ja konservatiivist riigipea Nicolas Sarkozy järel kolmandal positsioonil, kuid tema populaarsus on viimastel nädalatel vähenenud.

«Kampaania on tõeliselt alanud,» ütles Le Pen Rahvusrinde iga-aastasel kongressil Lille'is ajakirjanikele. «Me peame kõrvale tõrjuma need parteid, mis on pannud meid põlvitama. Ma olen ainus opositsioon UMPSile,» ütles ta viitega Sarkozy UMP parteile ja Francois Hollande'i Sotsialistlikule Parteile. «Need on (Kreekale abi lubanud Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF), Euroopa Liidu ja Euroopa Keskpanga) troika kandidaadid ja me ei saa nende poole pöörduda.»

«Troika ühendab Euroopa Komisjoni, (Euroopa) Keskpanka ja IMFi rahva vastu,» ütles ta. «Ühisraha nimel viskab ta (troika) kreeklased tänavale. Kas te arvate, et ta on Pariisi unustanud? Ei, ta on teel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles