Romney kampaania sai homoskandaali tõttu tagasilöögi

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pinali maakonna šerif Paul Babeu.
Pinali maakonna šerif Paul Babeu. Foto: SCANPIX

USA Vabariikliku Partei presidendikandidaadi koha nimel ägedat heitlust pidava endise Massachusettsi kuberneri Mitt Romney kampaania sai tagasilöögi, kui üks tema kampaania-abilisi Arizonast sattus homoskandaali keskmesse.

Presidendivalimistega samaaegselt toimuvatel USA Kongressi valimistel kandideeriv šerif Paul Babeu, kes töötas ka Mitt Romney kampaaniameeskonnas, pani oma ameti laupäeval maha pärast seda, kui neljapäeval ilmus meediasse teade, et ta oli oma meesarmukest ähvardanud riigist väljasaatmisega, kui see peaks nende vahekorrast avalikkust teavitama, vahendas Fox News.

Pinali maakonna šerif Babeu lükkas selle süüdistuse laupäeval toimunud pressikonverentsil ümber, tunnistades samas oma homoseksuaalsust.

Alternatiivses väikelehes Phoenix New Times ilmus neljapäeval lugu, milles Babeu’d süüdistati Mehhiko immigrandist Romney kampaania heaks vabatahtlikult töötanud Jose riigist väljasaatmisega ähvardamises, kui ta nende suhtest avalikkusele räägib. Lehe väitel pakkunud Babeu advokaat Josele kirjalikku kokkulepet selle kohta, et ta nende vahekorrast avalikkust ei teavitaks ning kui Jose sellest keeldus ähvardanud advokaat teda deporteerimisega, kui Babeu ja Jose suhte kohta meediasse infot levib.

Babeu kampaaniameeskond on igasuguste taoliste ähvarduste tegemist eitanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles