Gingrichi edasine saatus sõltub Georgia valimistulemusest

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Newt Gingrich ja teda toetav endine rivaal Herman Cain laupäeval Georgias antud pressikonverentsil.
Newt Gingrich ja teda toetav endine rivaal Herman Cain laupäeval Georgias antud pressikonverentsil. Foto: SCANPIX

USA vabariiklaste presidendikandidaadiks pürgiv endine esindajatekoja spiiker Newt Gingrich rõhutas, et tema koduosariigi Georgia eelvalimiste tulemus on tema kampaania seisukohalt ülioluline.

Jaanuaris Lõuna-Carolina vabariiklaste partei sisevalimised ülekaalukalt võitnud Gingrich kaotas seejärel oma edumomendi ning on pannud lootused nn. superteisipäevale, 6. märtsile, mil kümne vabariiklaste presidendikandidaati valiva osariigi seas on enim valijamehi mängus just Georgias, kus Gingrich loodab kindlalt võita, vahendas CNN.com.

«Ma loodan siin võita, ja arvestades neid aastaid, mis ma olen Kongressis Georgiat esindanud ja vabariiklikku parteid tugevdada aidanud, on mul suur tõenäosus siin võita,» ütles 20 aastat osariigi kongresmenina Washingtonis töötanud Gingrich reede õhtul valimiskoosolekul Atlantas.

Gingrich rõhutas, et võit Georgias, kus lähevad jagamisele 76 vabariiklaste parteikongressi delegaadi kohad, on talle ülimalt tähtis, nagu on seda tema rivaalide Mitt Romney jaoks võit Michiganis (valimised 28. veebruaril) ja Rick Santorumile võit Pennsylvanias (valimised alles 24. aprillil), mis on vastavalt kummagi koduosariigid.

Gingrich on viimastel päevadel pidanud Georgias aktiivset valimiskampaaniat koos  talle toetust avaldanud samuti Georgiast pärit Herman Cainiga, kes loobus kandideerimisest pärast erinevate skandaalide puhkemist tema ümber sügisel.

Kuna Gingrichi rivaalid loobusid erinevaid kampaaniaüritusi ettekäändeks tuues osariigis 1. märtsil toimuma pidanud CNNi valimisdebatist, nimetas ta Romney’t ja Santorumit argpüksteks, mille illustreerimiseks osalesid kampaaniaüritusel ka Romney ja Santorumi sümboolikaga t-särke kandvad kanakostüümis inimesed.

Viimastel päevadel uut edu nautinud konservatiivse rivaali Rick Santorumi kohta ütles Gingrich, et eks näis, mis teda eelolevatel nädalatel ees ootab. «Olen tasavägiste võidujooksudega harjunud ning olen ainuke kandidaat, kes on mõlema partei presidentidega vastamisi seisnud ja mitte tagasi tõmbunud,» lisas Gingrich.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles