Assad süüdistas välisriike terroristide abistamises

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria president Bashar al-Assad (paremal) kohtus täna Damaskuses Vene riigiduuma välisasjade komisjoni esimehe Aleksei Puškoviga.
Süüria president Bashar al-Assad (paremal) kohtus täna Damaskuses Vene riigiduuma välisasjade komisjoni esimehe Aleksei Puškoviga. Foto: SCANPIX

Täna Damaskuses kõrge Vene ametnikuga kohtunud Süüria presidendi Bashar al-Assadi sõnul rahastavad välisriigid terroristlikke relvarühmitusi.

Assad ei nimetanud konkreetselt ühtegi riiki, kuid presidendi sõnul on nende eesmärgiks destabiliseerida olukorda Süürias ja takistada igasuguse poliitilise lahenduse leidmist, vahendas uudisteagentuur AFP.  

Assad on ka varem süüdistanud riigis jätkuvas vägivallas välisriike, kes rahastavad kriminaale, usuäärmuslasi ja terroriorganisatsiooniga Al-Qaeda seotud relvastatud grupeeringud, mille eesmärgiks on viia riigis läbi riigipööre ning kes on rahumeelsete meeleavaldajatega segunenud.

Täna Süüria pealinnas Damaskuses Vene riigiduuma välisasjade komisjoni esimehe Aleksei Puškoviga kohtunud Assad tänas Puškovit Venemaa toetuse eest, viimane omakorda kinnitas, et Kreml seisab vastu välisriikide sõjalisele sekkumisele Süürias.

Kui lääneriigid püüavad sanktsioonidega Damaskust isoleerida, siis Venemaa on seni takistanud rahvusvahelisi püüdlusi Assad võimult kõrvaldada ning seisnud resoluutselt vastu sekkumisele Süürias. Kremli kinnitusel on süürlaste endi otsustada, kuidas riiki juhtida ja milliseid reforme läbi viia.

4. veebruaril kasutasid Venemaa ja Hiina ÜRO Julgeolekunõukogus ka oma veto­õigust, lükates teist korda tagasi lääneriikide koostatud resolutsiooni, mis nõudis Assadilt võimu andmist vahevalitsuse kätte. Samas on nii Peking kui ka Kreml tõrjunud lääneriikide süüdistusi, nagu kaitseksid nad nõukogus Damaskuse režiimi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles