«Simpsonite» 500. osas lõi kaasa Julian Assange

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marge Simpson (paremalt), Homer Simpson ja nende uus naaber Julian Assange «Simpsonite» 500. osas.
Marge Simpson (paremalt), Homer Simpson ja nende uus naaber Julian Assange «Simpsonite» 500. osas. Foto: SCANPIX

USA teleajaloo kõige kauem eetris olnud komöödia- ja animasari «Simpsonid» jõudis eile 500. osani, milles külalistegelasena mängis iseennast Wikileaksi asutaja Julian Assange.

500. osas avastavad Homer ja Marge, et Springfieldi elanikud kavatsevad korraldada salajase koosoleku, et perekond Simpsonid linnast minema ajada kogu häda ja pahanduse pärast, mille nad 23 hooaja jooksul linnale põhjustanud on. Eksiilis lepivad Simpsonid kokku kohtumise Assange'iga, et too aitaks õiguse jalule seada, vahendas AFP.

Sarja tegevprodutsent Al Jean tunnistas, et salajaste diplomaatiliste ja sõjaliste dokumentide avaldamisega kurikuulsaks saanud Assange on vastuoluline isik.

«Me vaidlesime, kas teda saatesse võtta või mitte, kuid lõppude lõpuks tegime selle ära,» ütles Jean ajakirjale Entertainment Weekly. «Me ei teinud midagi, mis oleks kuidagi seotud tema praeguse juriidilise olukorraga.»

Jean viitas asjaolule, et Rootsi on Assange'i tagaotsitavaks kuulutanud seoses kahtlustusega, et ta tungis 2010. aastal seksuaalselt kallale kahele naisele.

«Aitäh 500 saate eest,» oli kirjas eilse osa lõpus. «Me palume vaid, et te käiksite korraks väljas ja hingaks värsket õhku, enne kui internetti tulete ja ütlete, kui palju see osa imes.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles