Buenos Airese rongiõnnetuses hukkus 49 inimest

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjad Buenos Airese Once raudteejaamas reisijaid vagunist välja aitamas.
Päästjad Buenos Airese Once raudteejaamas reisijaid vagunist välja aitamas. Foto: SCANPIX

49 inimest sai surma ja 550 vigastada, kui reisijaid täis rong sõitis täna Argentina pealinnas Buenos Airese raudteejaamas platvormi lõpus oleva tõkke otsa.

Paljud hommikuse tipptunni ajal Once jaamas juhtunud õnnetuses viga saanutest kannatavad luumurdude ja teiste tõsisemate vigastuste all, on ka neid, kes pääsesid sinikatega. Jaama juures on helikopterid ja enam kui kümme kiirabiautot, et abivajajaid haiglasse toimetada, vahendasid AFP ja AP.

Argentina politsei esindaja teatel on hukkunuid 49. Tegemist on traagilisima rongiõnnetusega Argentinas pärast 1970. aastat, kui Buenos Airese eeslinnas põrkasid täiskiirusel kokku kaks rongi. Surma sai 200 inimest.

Tänase õnnetuse põhjustas linnalähirongi liiga suur kiirus Once jaama saabudes. Rong sõitis perrooni lõpus oleva barjääri otsa umbes 20 kilomeetrise tunnikiirusega. Kokkupõrke tulemusena purunes veduri esiosa ning eesmised vagunid sõitsid sellele sisse. Üks vagun läbistas selle ees olevat vagunit koguni kuue meetri võrra, ütles Argentina transpordiminister J.P. Schiavi ajakirjanikele.

Kõige enam sai kannatada esimene vagun, kus reisijad hoidsid oma jalgrattaid. Ellujäänud rääkisid telekanalile TeleNoticias, et paljusid inimesi vigastas purunenud metall ja klaas. Linnalähirongid on hommikuti üldiselt reisijatest tulvil, paljud seisavad istekohtade vahel.

«See masin väljus eile töökojast ja pidurid töötasid korralikult,» ütles raudteelaste ametiühingu juht Ruben Sobrero raadiojaamale La Red. «Nii palju kui me teame, pidurdas rong eelnevates jaamades ilma probleemideta. Praegu ei soovi ma (õnnetuse) põhjuste üle spekuleerida.»

Rongijuht on toimetatud haiglaravile ja ametiühing pole temaga veel suhelnud, lisas Sobrero.

Eelmine traagiline rongiõnnetus tabas Argentina pealinna alles viie kuu eest. Mullu septembris hukkus kahe rongi ja bussi kokkupõrkes 11 ja viga sai üle 200 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles