Ukraina peaminister ei lase end Gazpromi ähvardustest heidutada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina peaminister Mõkola Azarov.
Ukraina peaminister Mõkola Azarov. Foto: SCANPIX

Ukraina leiab väljapääsu, kui Venemaa loobub maagaasi transiidist läbi riigi, kinnitas täna peaminister Mõkola Azarov.

«Ärgem hakakem olukorda üles kruvima,» ütles Žõtomõri oblastit väisanud valitsusjuht ajakirjanikele.

«Ukraina leiab väljapääsu sellest olukorrast. Pole vaja selle pärast muretseda,» kinnitas ta.

Vene gaasimonopol Gazprom kinnitas kolmapäeval kavatsust jätta praegusel ajal suurim Vene maagaasi transiidi kindlustaja – Ukraina – gaasi transportimise süsteemist välja.

«Pärast kõigi Gazpromi kavandatud gaasitranspordi projektide: maksimaalse tootlikkusega South Streami ja täiendavate uute juhtmeniitidega Nord Streami rakendumist, samuti võttes arvesse firmal juba olemas olevaid transpordivõimsusi Valgevenes ja Mustas meres, muutub Ukraina transiiditähtsus võrdseks nulliga,» kuulutas Gazpromi pressiesindaja Sergei Kuprijanov.

Azarov ütles seda avaldust kommenteerides, et «sellest punktist, millest rääkis Kuprijanov jõuab elluviimiseni palju vett merre voolata. Ma räägin neile alati – jumal aidaku teid».

«Kui Venemaal on kõik nii hästi, olukord nii hea, siis palun, eraldage 20 miljardit eurot ja ehitage. Teil on võimalik kasutada meie kunagist ühist süsteemi, ent kui te soovite 20 miljardit teadmata kuhu ajada, siis palun jumalat teile appi,» lisas Ukraina valitsusjuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles