Eesti firma jaoks raha pesnud sakslast karistati

Kadri Veermäe
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kohus karistas sakslast Eesti firma heaks rahapesemise pärast 1400 euro suuruse rahatrahviga, kirjutab Saksa kohalik ajaleht Volksstimme.

Toona 28-aastase mehega võttis Eesti firma elektronkirja teel ühendust ja mees saatis ilma ettevõtte tausta uurimata neile tagasi oma kontonumbri. 20-protsendilise teenustasu eest pidi ta oma kontole laekunud raha vahetama näiteks tanklate ja supermarketite kinkekupongide vastu. Firma sõnul oli tegevus vajalik maksude optimeerimiseks.

Eelmise aasta 12. mail kandsid petturid mehe kontole 2700 eurot üle. Lisaks oli kirjas märge, et esimese tehingu pealt teenib mees ainult viis protsenti, st 135 eurot. Ülejäänud raha eest ostis ta erinevate asutuste kuponge ja edastas nende koodid petturitele.

Seejärel vahetasid petturid koodid sularaha vastu välja ning teenisid ainuüksi selle tehinguga 2565 eurot. Toona töötu olnud süüdimõistetu enda vältel toimunust teadlik ei olnud.

Asi tuli avalikuks, kui Giessenist pärit noor tervishoiutöötaja avastas, et tema kontolt oli süüaluse kontole üle kantud 2700 eurot, kasutades eelnevalt naise arvutist varastatud pangakoode.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles