Kiievi kohus karistas endist siseministrit 4-aastase vangistusega

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juri Lutsenko (puuris) koos abikaasa Irinaga.
Juri Lutsenko (puuris) koos abikaasa Irinaga. Foto: SCANPIX

Kiievi Petšerski rajoonikohus mõistis Ukraina endise siseministri Juri Lutsenko süüdi ametialastes kuritegudes ja karistas teda nelja aasta pikkuse vangistusega.

Lutsenko, kes on ekspeaministri Julia Tõmošenko liitlane, võeti vahi alla 2010. aasta detsembris, vahendas RIA Novosti.

Teda süüdistati illegaalses tööle võtmises, oma endisele autojuhile korteri ning pensioni andmises ning raha raiskamises miilitsapäeva tähistamisel 2008. ja 2009. aastal. Kohtu hinnangul tekitas Lutsenko riigile kahju kuni 125 000 dollari ulatuses.

Eksminister Lutsenko pole oma sõnul seaduse vastu eksinud ja nimetas kohtuprotsessi poliitiliselt motiveerituks. Ukraina ametivõimud lükkasid viimase väite tagasi.

Prokurörid nõudsid endisele ministrile neljas ja poole aasta pikkust vangistust.

Petšerski kohtu saalis oli otsust kogunenud kuulama 50 ajakirjanikku, diplomaati ja opositsiooni parlamendisaadikut.

Opositsiooni toetajate väitel jätkab Lutsenko kohtuprotsess president Viktor Janukovõtši arveteõiendamise oma seeriat poliitiliste vastastega.

Petšerski rajoonikohus mõistis ekspeaministri Tõmošenko mullu oktoobris süüdi ametivolituste ületamises ja karistas teda 7-aastase vangistusega.

Oranži revolutsiooni üks liidritest Tõmošenko läks opositsiooni pärast nappi kaotust 2010. aasta presidendivalimistel, kus võitjaks kuulutati Janukovõtš.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles