Läti-Leedu piiril ähvardas mees piirivalvureid püstoliga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Läti piirivalvurid võtsid pühapäeval Läti-Leedu piiril kinni teise isiku dokumente kasutanud bussireisija, kes piirivalvurite kahtluste tekkides üritas neile pistist pakkuda ning seejärel püstolitoru neile suunas.

Vahejuhtum leidis aset Grenctālе piiripunktis, kus kaks piirivalvurit asusid kontrollima Kaunasest Riiga suundunud bussireisijate dokumente.

Üks reisijaist esitas Eesti ID-kaardi ja juhiload, mille autentsuse kohta tekkis piirivalvuritel kahtlusi.

Piirivalvurid palusid mehel bussist väljuda, et dokumente põhjalikumalt kontrollida. Bussist väljunud mees pakkus piirivalvuritele 50 euro suurust pistist, seejärel aga võttis välja püstoli, vinnastas selle ja suunas piirivalvuritele.

Samal hetkel sõitis sündmuspaigast mööda liikluspolitsei patrull, ründaja pööras ringi ning piirivalvuritel õnnestus hetke ära kasutades mees relvitustada ning seejärel koos liikluspolitseinikega ka kinni võtta.

Läbiotsimisel leiti kinnivõetu kotist ka käerauad ja nuga. Mehe esitatud dokumente kontrollides selgus, et need olid väljastatud teisele isikule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles