Läti sõdureid kahtlustatakse relvadega hangeldamises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2007. aastal Iraagist naasnud lätlased.
2007. aastal Iraagist naasnud lätlased. Foto: AFP / Scanpix

Mitteametlike allikate andmeil on kahtlustatuna Iraagist relvade smugeldamises vahi alla võetud mõne aasta eest selles kriisipiirkonnas teeninud Läti üksuse sõdureid. Lähipäevil annab politsei oma uurimismaterjalid üle prokurörile, kes otsustab, kas juurdlusega minnakse edasi.


Kaudselt kinnitas seda infot ka Läti kaitseminister Vinets Veldre. «Mõned aastad tagasi üritati Lätti smugeldada relvi ja narkootikume,» tunnistas ta, täpsemaid detaile andmata.



Ka Läti kaitsejõudude pressiesindaja Uldis Davidovs ütles, et 2006. aastal pärast Läti kontingendi Iraagist naasmist algatati smugeldamist puudutav kriminaaljuurdlus. Ta ei täpsustanud, mitu sõdurit juhtumiga seotud on ja kas neile võidakse esitada süüdistus.


Läti võitlusüksused teenisid Iraagis operatsiooni Iraagi Vabadus algusest kuni 2007. aasta suveni. Tipp-perioodil oli Iraagis 136 Läti sõdurit. (LETA/PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles