Venemaa paigutab väidetavalt Abhaasiasse ka sõjalennukid

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene õhujõudude ründelennuk Su-24 (vasakul) ja hävitajad Su-27 (taga).
Vene õhujõudude ründelennuk Su-24 (vasakul) ja hävitajad Su-27 (taga). Foto: Reuters / Scanpix

Venemaa võib paigutada separatistliku Abhaasia pinnale ehitatavate mereväebaaside toetuseks ka sõjalennukid, väitis anonüümne allikas, ehkki ametlikku kinnitust pole Kremlist saadud ei ühele ega teisele kavatsusele.

Interfax sai ühelt sõjaväediplomaadilt teada, et plaanitavasse baasi Abhaasias kavatsetakse viia paarkümmend sõjalennukit, nende seas hävituslennukeid Su-27, ründelennukeid Su-25 ning ka transpordilennukeid, vahendas AFP.

«Bombora lennuväli on üks kõige tähtsamaid sõjalisi rajatisi Musta mere rannikul ja üldse suurim militaarlennuväli Taga-Kaukaasias,» rääkis allikas. «Lennuväeüksuse paigutamine sinna ei nõua erilist investeeringut, sest seal on juba olemas kogu vajalik maismaainfrastruktuur.»

Vene õhujõudude ametlik pressiesindaja keeldus kommentaarist ning Abhaasia separatistlikke liidreid ei saadud kohe kätte. Interfax andmetel aga sealne juhtkond toetab plaani.

NATO maad väljendasid eile muret meedias ilmunud anonüümsete teadete pärast, et Moskva kavatsevat rajada Abhaasiasse juba sel aastal oma mereväebaasi, mis hakkaks asuma Otšamtširas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles