Iisraeli riigikontroll tunneb huvi Netanyahu priiskavate välisreiside vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli lipp Kanada pealinna Ottawa Rahutorni juures. Täna võtab Kanada peaminister Stephen Harper selles linnas vastu oma Iisraeli kolleegi  Benjamin Netanyahu.
Iisraeli lipp Kanada pealinna Ottawa Rahutorni juures. Täna võtab Kanada peaminister Stephen Harper selles linnas vastu oma Iisraeli kolleegi Benjamin Netanyahu. Foto: SCANPIX

Iisraeli riigikontroll küsitles peaminister Benjamin Netanyahut seoses ärimeeste rahastatud luksuslike välisreisidega, teatas ajaleht Haaretz täna.

Lehe andmetel vesteldi peaministriga nädala alguses salaja rohkem kui kaks tundi ning tunti huvi afääri vastu, mis tuli päevavalgele aasta eest eratelekanali Kanal 10 uurimise tulemusena.

Riigikontroll esitab «kuu või kahe pärast» Netanyahule juurdluse kohta raporti, ütles Haaretz, avalikustades kontrollorganite huvi peaministri vastu vahetult enne tema esmaspäeval algavat USA-visiiti.

Möödunud aasta aprillis teatas Iisraeli raadio, et Netanyahu kaebab Kanal 10 kohtusse süüdistuse eest, et ärimehed olevat maksnud kinni tema ja ta perekonna priiskavad välisreisid ajal, mil ta oli parlamendiliige ja kabinetiminister.

Riigikontroll asus uurima, kas reiside rahastamine kujutab endast huvide konflikti. Netanyahu peaministriaega juhtum ei puuduta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles