Venemaal peetakse valimiste-eelset vaikuse päeva

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskvalimiskomisjoni töötaja kinnitab viie presidendikandidaadi tutvustust jaoskonna seinale Moskvas.
Keskvalimiskomisjoni töötaja kinnitab viie presidendikandidaadi tutvustust jaoskonna seinale Moskvas. Foto: SCANPIX

Venemaal on täna vaikuse päev, mis tähendab igasuguse agitatsiooni keeldu üks päev enne presidendivalimisi.

Tegelikkuses kehtib vaikuse päev homme kella 21ni (Moskva aja järgi), mil pannakse kinni viimased valimisjaoskonnad Venemaal, vahendas RBK.

Riigi kogu territooriumil ei tohi jagada laiali mitte mingisuguseid reklaammaterjale, mida presidendikandidaadid varem agaralt tegid. Keeld puudutab ka valimisjaoskondadele lähemal kui 50 meetrit asuvaid reklaamstende.

President Dmitri Medvedev pöördus eile rahva poole üleskutsega võtta endale osa vastutusest riigi saatuse ees ja osaleda lähenevatel presidendivalimistel.

«Me peame 4. märtsil ühiselt kindlaks määrama selle, missugust teed mööda meie riik järgnevatel aastatel liigub,» ütles ta. «Meie tulevik sõltub meist kõigist. Minge valimistele ja hääletage.»

Venemaa riigipeaks, kelle ametiaeg kestab esmakordselt kuus aastat, pürgib viis meest: Vladimir Putin (Ühtne Venemaa), Gennadi Zjuganov (Venemaa Kommunistlik Partei), Vladimir Žirinovski (Vene Liberaaldemokraatlik Partei), Sergei Mironov (Õiglane Venemaa) ja üksikkandidaadist ärimees Mihhail Prohhorov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles