Video: Vene presidendikandidaadi pildiga kohv

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Moskva kohviku Kaffeine töötajad mõtlesid välja viisi, kuidas kliendid saaks presidendivalimiste eel näidata oma eelistusi.

Kohviku avaliku suhete juhi Tatjana Sidnjova sõnul mõtlesid nad välja kandidaatide näopiltidega kohvi valmistamise selleks, et inimesi aktiivsemalt tegutsema panna.

Bariustad valmistavad näopildi kaneeli- ja kakaopuru kasutades.

«Meie vaatluste järgi on enamik kliente valiku langetanud ja hakanud mõistma, et nende hääled on võrdselt tähtsad.»

Kohvikus tehtud statistika järgi on hääletusel osalenud 20 000 inimest. Populaarsusedetabeli järgi on 50,3 protsendiga menukaim üksikkandidaadist ärimees Mihhail Prohhorov. Vladimir Putinit toetab 24,3 protsenti klientidest.

Sindjova sõnul ootavad Prohhorovit toetanud inimesed riiki uusi muudatusi.

Moskva Riikliku Ülikooli tudeng Roman tunnistab, et hääletab valimistel Vladimir Putini poolt. Tema arvates mõjutaks ükskõik kelle teise presidendiks saamine tohutult riigi praegust olukorda. «Selline otsus on hea riigi stabiilsuse jaoks,» põhjendas ta Putini eelistamist.

Samas kõrgkoolis õppiv Nikita toetab samuti Putinit, kuna ta Prohhorovi kohta midagi eriti ei tea.

Kohviku klientuuri moodustavad peamiselt üliõpilased ja töötavad noored inimesed. Kuna nn hääletamisel vanuselist piirangut pole, siis on sellest võtnud osa ka kohvikut külastanud teismelised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles