Galerii: Moskvas määriti valimiste eel mokale mett

Kadri Veermäe
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Moskvas võis tänasel valimiste-eelsel vaikuse päeval näha Punase väljaku piirkonnas hääletama kutsuvaid plakateid, juures kas Vene vapp, punatäht või põhiseadust kujutav punakaaneline raamat.

Väljaku peal promeneerisid aga mausoleumi ja uisuplatsi vahel tikk-kontsadel vene kaunitarid, jäädes vahepeal seisma, et kaasasolevad noormehed neist pilti teha saaksid, sekka veel turiste ja pruutpaare. Ka oli külastajatest umbes otse Kremli kõrval asuv McDondald’s, teiste seas ootasid oma järjekorda ka korravalvurid.

Mõnikümmend meetrit eemal lookles aga Maneeži näitustesaali ees pikk järjekord, lähemale kõndides selgus, et sees peetakse meemessi.

Rohkem kui 600 meemüüja seas oli ka Marimaalt pärit Aleksei, kes presidendivalimiste kohta sõnas, et kandidaate on liiga vähe, raske on kedagi neist eelistada.

Ise oli noormees juba neljandat põlve mesinik, boksi seinale oli kleebitud ka tõendusmaterjalina pilt, kus Aleksei paljakäsi mesilasperet katsub.

Presidendikandidaate kujutavaid reklaame võis aga näha kesklinnast kaugemal, praegu hakkas küll silma vaid miljonärist üksikkandidaadi Mihhail Prohhorovi näopildiga plakat maantee ääres ja väikseformaadiline kleebis täissoditud tulba peal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles