Hääletusprotsessiga liitusid jaoskonnad Siberis

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimisjaoskond Kaug-Idas Vladivostokis
Valimisjaoskond Kaug-Idas Vladivostokis Foto: SCANPIX

Venemaal alustasid tööd valimisjaoskonnad Siberis, kell 5 (Moskva aja järgi) liitusid hääletusprotsessiga näiteks Tõva Vabariik, Krasnojarski krai, Altai krai, Kemerovo ja Novosibirski ning Omski ja Tomski oblastid.

Esimestena ehk kell 00.00 Moskva aja järgi tegid ukse lahti jaoskonnad Kamtšatkal ja Tšukotka autonoomses ringkonnas. Seal pole mingitest rikkumistest seni teada antud, valimisaktiivsus on stabiilselt kõrge, vahendas RIA Novosti.

Primorje krais näiteks oli esimese nelja tunniga käinud hääletamas 21,5 protsenti valijatest.

Enam kui 95 000 valimispunkti, kus saab käia hääletamast üle 100 miljoni inimese, on avatud kella 8-20 kohaliku aja järgi. Jaoskonnad asuvas üheksas ajavööndis.

Praeguste oletuste järgi loodetakse saada esialgsed tulemused teada pärast kella 21 Moskva aja järgi, mil viimastena lõpetavad töö Kaliningradi oblasti valimisjaoskonnad.

Hääletustulemused edastatakse online’is riikliku automatiseeritud süsteemi Võborõ kaudu.

Presidendiks kandideerivad üksikkandidaat Mihhail Prohhorov, Vladimir Putin (Ühtne Venemaa), Sergei Mironov (Õiglane Venemaa), Gennadi Zjuganov (Vene Kommunistlik Partei) ja Vladimir Žirinovski (Vene Liberaaldemokraatlik Partei).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles