Venemaal käib hääletamine kõigis jaoskondades

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hääletamine valimisjaoskonnas nr 1701 Moskvas.
Hääletamine valimisjaoskonnas nr 1701 Moskvas. Foto: Raigo Pajula

Venemaa territooriumil asuvad valimisjaoskonnad on nüüdseks kõik avatud, viimasena tegid kell 9 (Moskva aja järgi) ukse lahti Kaliningradi oblasti omad.

Esimesena tegid ukse lahti valimispunktid Tšuktši autonoomses ringkonnas, Kamtšatkal ja Kolõmas, vahendas lenta.ru. See leidis aset kell 00.00 Moskva aja järgi.

Järgmise viie tunni jooksul algas hääletamine Kaug-Ida ja Siberi föderaalringkondade kõigis jaoskondades.

Kell 6 (Moskva aja järgi) liitusid teistega Uurali föderaalringkond ja kolm Volga-äärset regiooni. Kell 8 (Moskva aja järgi) algas hääletusprotsess ka Venemaa Euroopa osas.

Jaoskonnad on lahti kella 8-20 kohaliku aja järgi.

Vene Föderatsioonis on ligi 108 miljonit hääleõiguslikku kodanikku ja enam kui 95 000 valimisjaoskonda, mis asuvad üheksas ajavööndis.

Esimesi tulemusi võib oodata pärast kella 21 (Eesti aja järgi pärast kella 19), kui viimastena on uksed sulgenud jaoskonnad Kaliningradis.

Presidendiks kandideerivad üksikkandidaat Mihhail Prohhorov, Vladimir Putin (Ühtne Venemaa), Sergei Mironov (Õiglane Venemaa), Gennadi Zjuganov (Vene Kommunistlik Partei) ja Vladimir Žirinovski (Vene Liberaaldemokraatlik Partei).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles