Maailma meedia: Vene valimistel krooniti nutvat tsaari

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rõõmupisarais Vladimir Putin
Rõõmupisarais Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Vladimir Putini valimine Venemaa presidendiks on saanud välismeedias laialdast tähelepanu, kirjutatakse pisara poetanud tsaarist ja Putini kroonimisest.

Itaalia ajaleht Corriere della Sera peni artikli pealkirjaks «Venemaa kroonis uuesti Putini». Saksa Der Spiegel kirjutas Putini võidureaktsioone kirjeldades nutvast tsaarist.

Putini naasmine Vene presidendiks on hea asi, kuid mitte seetõttu, et tegemist on parima mehega sellele kohale, kirjutab Taani ajaleht Politiken. Tegelikult on see kahtlemata parim tulemus illusioonide purustamise edendamisel ja meeleavalduste põhjal on selline protsess
venemaalaste seas suurenemas. Kainenemine pärast reforme tõotanud lubaduste purunemist.

Putin jääb Venemaa diktaatoriks nii kaua, kuni tema enda loodud režiim püsib puutumatuna.
Ta pole kunagi olnud nii keerulises olukorras kui praegu, kuna venemaalased on keset protsessi, kus nad on saamas orjade asemel kodanikeks, kirjutab Politiken.

Vene opositsiooni süüdistused laiaulatuslikest valimispettustest on saanud välismaal suurt tähelepanu. «Putini maalihet meenutavat võitu nimetatakse juba nüüd küsitavaks,» kirjutas Rootsi päevaleht Dagens Nyheter.

Putin kuulutas end Moskvas võitjaks, kui loetud oli vaid 30 protsenti häältest, kirjutab The Washington Post.

Ametlike andmete järgi kogus ta pärast 99,97 protsendi hääletussedelite läbivaatamist 63,6-protsendise toetuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles