Ossinovski: Putin kasutab hirmuäratavat retoorikat

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Ossinovski
Jevgeni Ossinovski Foto: Peeter Langovits

Riigikogu liige Jevgeni Ossinovski (SDE) ütles ETV-le antud intervjuus, et äsja Venemaa presidendivalimised võitnud Vladimir Putin kasutab hirmuäratavat retoorikat.

«Aktuaalsele kaamerale» intervjuu andnud poliitik ütles, et loomulikult on ka Putin surelik ja peab mingil hetkel poliitikast taanduma.

«Ma arvan, et ühel hetkel järgmise kuue aasta jooksul Putin kindlasti mõtleb sellele, kuidas kõige ilusamini ja väärikamalt sellelt kohalt ära minna, aga teisest küljest on selge – ja see on minu arvates murettekitav asjaolu – , et Putin, eriti selle valimiskampaania jooksul, on sidunud enda võimul olemise Venemaa heaoluga üldiselt – et kui te hääletate minu vastu, siis te ei armasta Venemaad. Selline retoorika on hirmuäratav psühholoogiline asi, mis tõenäoliselt 12 aastaga on inimese peas toimunud,» kirjeldas Ossinovski.

Poliitik ütles, et kindlasti ei ole Putini seekordne ametisseastumine selline rõõmusündmus, nagu see seda 2000. või 2004. aastal oli, kuid samas toetas teda siiski ligi 60 protsenti valijatest. «On arusaadav, et on teatud muutusi toimunud, aga ma arvan, et Putin siiski vaatas natuke kergendusega neid tulemusi, sest viimased paar nädalat on ka temal olnud väga kriitliine ja keeruline aeg ja on selge, et ka tema peab tegema oma järeldused sellest, mis Venemaal toimub ja muutusi ette võtma,» rääkis Ossinovski, kelle hinnangul on Venemaal suurimateks reforme vajavateks kitsaskohtadeks sotsiaalne ebavõrdsus ja korruptsioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles