Helme: Putin on suutnud luua illusiooni Venemaa jaluletõusust

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Helme.
Mart Helme. Foto: Mihkel Maripuu

Vladimir Putini populaarsuse üks põhjuseid on see, et ta on suutnud tekitada vähemalt illusiooni, et Venemaa on jalule tõusnud, riigist peetakse lugu ja teda kardetakse, ütles suursaadik Mart Helme.

«Putin on populaarne suure hulga, isegi julgeks öelda, et kriitilise massi venelaste hulgas, kes elavad väljaspool Moskvat ja võib-olla Peterburi,» rääkis Helme ETV saates «Välisilm», vahendab ERR Uudised.

Selle populaarsuse põhjuseks on tema sõnul esiteks see, et Putin on suutnud luua illusiooni, nagu Venemaa oleks saanud rahvusvaheliselt tõsiseltvõetavaks mängijaks ja temast peetaks lugu, see on aga kõigile venelastele oluline.

«Teine asi on see, et Putin on arvestanud sellega, et suur osa valijaskonnast on pensionärid ja pensione on tõstetud päris korralikult,» märkis Helme.

Tema hinnangul on õigus analüütikuil, kelle arvates mobiliseerisid duumavalimistele järgnenud protestid Putini toetajaskonda ning paljud, kes muidu poleks valima läinudki, tegid seda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles