Tsisternauto purustas parvlaeva aparelli

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Šotimaal jäi paarsada reisijat ja meeskonnaliiget rohkem kui ööpäevaks praamile lõksu, sest merel kinnitusest lahti pääsenud tsisternauto rammis tagumist aparelli ja tungis sellest läbi, blokeerides laevalt väljapääsu.


Stena Line'i parvlaev HSS Voyager oli kolmapäeva õhtul asunud Stranraeri sadamast teele Põhja-Iiri pealinna Belfasti, kuid pidi õnnetuse tõttu naasma lähtekohta, vahendasid uudisteagentuurid BBC Newsi.

Laeva pardal oli kokku 156 reisijat ja 33 meeskonnaliiget. Kuna tsisternveok paiskus pooleldi aparellist välja, ei saanud alus aga kaile läheneda ja ahtris asuvaid rampe avada. Meeskond valmistas seetõttu reisijad ette ööks laeval ning jagas laiali tekke ja toitu.

Neljapäeva hilisõhtuks suudeti lõpuks kõik hädalised tõstukiga parvlaeva pardalt ära toimetada. Keegi vigastada ei saanud ning aluse uppumisohtu samuti ei tekkinud, kuna selle kerre tekkinud avaus oli mõnikümmend meetrit merepinnast kõrgemal.

Kompanii esindaja sõnul oli veok laeva autotekil küll kinnitatud, kuid pääses mingil põhjusel sõidu ajal lahti. Selle eemaldamiseks ahtrist toodi sadamasse kaugemalt kohale mitmesajatonnine kraana. Suure veoki tsisternis oli raudsulfaat, mis ei ole keskkonnakaitsjate kinnitusel ohtlik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles