Gruusia peaminister vahetus taas

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Gruusia televisioonis esinenud peaminister Grigol Mgaloblišvili teatas, et astub tervislikel põhjustel oma ametist tagasi. Tema asemele määrati kiiresti senine rahandusminister Nika Gilauri.


Mgaloblišvili jõudis valitsusjuhina töötada vaid kolm kuud, kuid viimasel ajal oli ta kohustuste täitmisest eemal olnud, vahendas AFP. Gruusia noor peaminister läks nimelt juba möödunud aasta lõpul Saksamaal terviseuuringutel neeruprobleemide tõttu.

«Arstide hinnangul pean ma saama kaks kuud intensiivravi... Gruusia ei saa endale lubada luksust, et peaminister läheks kolmeks kuuks ära ravile,» ütles ta. «See maa vajab kabinetti ja peaministrit, mis suudab töötada ööpäevaringselt.»

«Oma vastutust riigi, gruusia rahva ja presidendi ees arvesse võttes, palusin ma täna presidendil kaaluda uut kandidaati peaministri kohale.»

Mgaloblišvili  lisas, et ta on palunud oma järglaseks nimetada rahandusministri Nika Gilauri, kes oli seni ka esimene asepeaminister, vahendas Civil.ge. 33-aastane Gilauri ongi viimastel andmetel juba nimetatud uueks peaministriks. Tema asemel pannakse rahandusministriks senine aseminister Kahha Baindurašvili.

35-aastase karjääridiplomaadi tagasiastumine valitsusjuhi kohalt ei tulnud üllatusena, sest sellised spekulatsioonid on levitatud juba mitu nädalat, samuti nagu on sahistatud ka tema ja president Mihheil Saakašvili vahel tekkinud erimeelsustest.

 

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles