Euroliit ja Gruusia soovivad ühist õhuruumi

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia lipp.
Gruusia lipp. Foto: Reuters / Scanpix

Euroopa Komisjon tegi Euroopa Liidu nõukogule ettepaneku alustada Gruusiaga ühise õhuruumi loomiseks vajalikke läbirääkimisi.

Läbirääkimiste järel võivad EL ja Gruusia sõlmida üldise lennunduslepingu, mis kõrvaldaks senised turutõkked ja võimaldaks luua ühise õhuruumi, kirjutas Euroopa Komisjon oma pressiteates.

Läbirääkimiste eesmärk on avada vastastikku vajalikud turud ja liita seejärel Gruusia euroliidu ühise lennunturuga.

Gruusia on avaldanud valmisolekut ühtlustada oma õigusaktid Euroopa standarditega ja rakendada Euroopa lennunduseeskirju.

Leping Gruusiaga on osa ELi kavast sõlmida oma naaberriikidega lepingud, mis võimaldaksid 2010. aastaks luua laiema lennundusruumi.

Käesolev leping on osa kolme aasta eest vastu võetud ELi ja Gruusia ühisest tegevuskavast, mis võimaldab Gruusial ühtlustada oma õigusaktid euroliidu eeskirjadega. Samuti on see samm edasi Gruusia integreerumisel Euroopa poliitilistesse ja majanduslikesse struktuuridesse.

Gruusia on Euroopa Ühendusega sõlminud horisontaalse lennunduslepingu, mille tulemusena on riik viinud Euroopa õigusaktidega kooskõlla 14 liikmesriigiga sõlmitud kahepoolsed lennuteenuselepingud.

Alates 2004. aastast on euroliidu ja Gruusia vaheline reisijate- ja kaubavedu kasvanud ligikaudu 14 protsenti aastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles