USA ootab Obama uut päästeplaani

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama
Barack Obama Foto: AP / Scanpix

USA ootab oma värskelt presidendilt Barack Obamalt uut päästeplaani, mis täidaks pangandussüsteemi 2 triljoni dollarilise augu.


President Obama peaks 

The Timesi

 andmeil oma Wall Streeti päästeplaani avalikkusele lähiajal teatavaks tegema. Kava peaks päästma maailma suurima pangandussüsteemi 2 triljoni dollari suurusest august.

Obama plaani järgi luuakse uus nn Halb pank, mille eesmärk on osta hädas pankadelt halvad laenud ning käendada miljardite väärtuses probleemset vara.

Eile avalikustatud andmete kohaselt langes USA majandus oktoobri ja detsembri vahel rekordiliselt 3,6 protsenti. Tegemist on suurima langusega 26 aasta jooksul. Viimati - 1982 aastal - oli Ühendriikide elanike hirm töökaotuse ning kodude väärtuse langemise ees nii suur, et tarbimine vähenes drastiliselt. Raha raatsiti kulutada vaid esmatarbekaupadele nagu toiduained ning kütus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles