Briti valitsus: me teavitasime Itaaliat pantvangioperatsioonist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti peaminister David Cameron.
Briti peaminister David Cameron. Foto: SCANPIX

Suurbritannia teavitas Itaaliat Nigeerias pantvangi võetud inimeste päästmise katsest, kuid jättis ütlemata selle aja, seletas valitsus täna itaallaste etteheiteid tõrjudes.

«Me võtsime eile, kuid operatsioon oli pihta hakkamas, itaallastega ühendust, aga olukord arenes väga kiiresti,» ütles peaminister David Cameroni pressiesindaja Londonis ajakirjanikele.

Küsimusele, kas itaallased esitasid operatsioonile vastuväiteid eile või eelnenud üheksa kuu jooksul, mil britti ja itaallast pantvangis hoiti, vastas pressiesindaja, et tema mingitest vastuväidetest ei tea.

Briti välisminister William Hague ütles, et aega oli vähe ja piiravaid asjaolusid liiga palju, et hakata enne operatsiooni läbiviimist itaallastega konsulteerima.

Itaalia peaminister Mario Monti kutsus täna kokku julgeolekukomitee, kuna Suurbritannia ei konsulteerinud Itaaliaga enne heakskiidu andmist nurjunud päästeoperatsioonile, mille käigus tapsid Nigeeria islamistid itaalia ja briti pantvangi.

Päästeoperatsioon Franco Lamolinara ja Christopher McManusi vabastamiseks võeti ette, sest Londonile teadaoleva info põhjal kardeti, et nende elud on ohus, märkis Suurbritannia eile õhtul tehtud avalduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles