Soomlaste tapjaid ootab Brasiilias pikk vangistus

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Brasiilia prokurör nõuab kahele mehele, keda kahtlustatakse kolme soomlaste tapmises, pikka vangistust.

MTV3 uudistetoimetuse andmetel nõuab prokurör karistusi kolme mõrva ja surnukehade peitmise eest.

«Brasiilias saab mõrva eest karistada maksimaalselt 30-aastase vangistusega. Kuna ohvreid oli kolm, siis teeks see kokku 90 aastat. Tegelikkuses peavad nad istuma kinni kõige rohkem 30 aastat,» rääkis Brasiilia politsei eriüksuses töötav Tiago de Vasconcelos MTV3-le.

Soomlaste mõrvas kahtlustatakse 58-aastast mehaanikut ja 51-aastast ärimeest, kes viibivad praegu eeluurimisvanglas. Veretöö uurimine kestab mitu kuud.

Soomlastest abielupaar ja nende peresõber leiti Kirde-Brasiilias Paraíba osariigis tapetuna eelmise aasta detsembri alguses. Uurimine on teinud kindlaks, et veretöö sooritati 30. novembril 2011 abielupaarile kuulunud majas. Pärast seda toimetati surnukehad mitme kilomeetri kaugusele suhkruroopõllule, kust need leiti kaks päeva hiljem.

Politsei teatel on mõlemad mehed tunnistanud üles surnukehade peitmise, kuid mõrvu pole omaks võtnud. 51-aastane ärimees on aga väitnud, et tema soomlasi ei tulistanud ja et seda tegi hoopis tema kaaslane.

Veretöö motiiviks on soomlastest abielupaarile Brasiilias kuulunud kinnisvara. Mõrvades kahtlustatavad mehed tahtsid saada omale Paraíbas olevat maja ja krunte.

Müügis olnud maja on suletud. Mehe ja kahe naise surnukehad toodi aga Soome ja maeti lähedaste ringis vaikselt maha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles