Iraagis tapetakse jõhkralt teismelisi «emosid»

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraagi nn emod suitsetavad traditsioonilist shisha veepiipu.
Iraagi nn emod suitsetavad traditsioonilist shisha veepiipu. Foto: SCANPIX

Bagdadis tapetakse jõhkralt teismelisi, keda peetakse homoseksuaalideks, ning šiiarühmitused jagavad nimekirju uute sihtmärkidega, ütlesid ametnikud ja inimõiguslased.

Viimase kuu jooksul on kividega surnuks loobitud, surnuks pekstud või maha lastud vähemalt 15 teismelist, keda nimetati nende liibuvate mustade riiete ja soengute pärast «emodeks», ütlesid meedikud.

Inimõiguslaste sõnul on ohvrite arv tegelikult suurem - kuni 40 - ja julgeolekujõude süüdistatakse juhtumite kinnimätsimises.

Bagdadi šiialinnaosas Sadr Citys on end «Vihabrigaadideks» nimetav šiiarühmitus tunnistajate sõnul jaganud laiali lendlehti 22 nooruki nimega, keda tuleb «karistada».

Meedikute sõnul on viimase kuuga tapetud juba 15 teismelist, kellest seitse loobiti kividega surnuks, viis lasti maha ja kaks peksti surnuks.

Ühe anonüümse ametniku sõnul tegeleb politsei kõigi nende juhtumitega ise. «Neile ei meeldi, kui meedikud või kiirabi nad ära viivad. Kaks päeva tagasi leiti Bayaast ühe teismelise surnukeha - politsei viis ta ära.»

Lääne noortekultuuris tähistab «emo» vaid muusikalisi eelistusi ja riietumisstiili ega viita inimese seksuaalsele sättumusele. Kuid Iraagis seostatakse seda sageli homoseksuaalsusega, mis on konservatiivses islamiühiskonnas endiselt tabu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles