Putini vastasleeri liider kutsuti ülekuulamisele

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Navalnõi 5. märtsil Moskvas politseinike haardes.
Aleksei Navalnõi 5. märtsil Moskvas politseinike haardes. Foto: SCANPIX

Vene uurijad kutsusid korruptsioonivastase võitlusega tuntuks saanud ning nn valgete jõudude liidriks tõusnud blogija Aleksei Navalnõi ülekuulamisele.

Navalnõi sõnul kutsus politsei ta ülekuulamisele, et avaldada talle ja tema kaaslastele survet korruptsioonile tähelepanu juhtiva blogi tõttu. Politsei pole aga vastanud Navalõi järelepärimistele, miks nad soovivad Navalnõid üle kuulata, vahendas uudisteagentuur AFP.

Putini-vastase liikumise üks juhtidest postitas oma blogisse ka politsei kirja, milles teda täna Moskva politseijaoskonda ülekuulamisele kutsuti. Ka avaldas Navalnõi oma neljale kaaslasele saadetud kutsed, kes kuulatakse politseis üle homme.

Navalnõil tuli pärast mullu detsembris pärast parlamendivalimisi toimunud esimest suuremat opositsiooni meeleavaldust 15 päeva trellide taga istuda, kuna politseiametniku seadusliku korralduse täitmata jätmise eest määrati talle maksimaalne karistus ehk 15 ööpäeva haldusaresti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles