Soome politsei kahtlustab kahte eestlast amfetamiiniga äritsemises

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amfetamiinipakid.
Amfetamiinipakid. Foto: SCANPIX

Päris-Soome maakonna politseinikud panid kokku eeluurimismaterjalid, mis puudutavad amfetamiini smugeldamist Eestist ja kavatsevad selle edastada lähiajal prokurörile.

Korrakaitsejõud pidasid eelmise aasta detsembris kinni kaks eestlast, kes oletuste järgi on tähelepanuväärsed narkokaupmehed ja –vahendajad, vahendas mtv3.fi.

Turus elavalt 47-aastaselt eesti mehelt võeti ära üks kilogramm amfetamiini. Politseinikud said keelatud aine oma valdusesse, kui mees oli käinud Helsingist järgmist kogust toomas ja oli naasmas Turusse.

Kriminaalpolitsei komissar Susanna Arppe peab leitud kogust tähelepanuväärseks. «Amfetamiini korral algab tõsise narkokuriteo piir 100 grammi juures,» märkis ta.

Pärast ühe mehe tabamist võeti kinni ka teine narkokaubanduse ja –vahendamisega arvatavalt seotud eestlane (44). Tema peeti kinni Helsingis, kus ta alaliselt elab.

«See duo oli Turus päris tõsine tegija. Neil oli Helsingist otsekontakt Eestisse, kust aineid toodi,» nentis Arppe.

Komissari sõnul tuuakse amfetamiini Eestist ja Venemaalt tavaliselt 10-20 kilogrammi kaupa. Soomes jagatakse see edasimüüjate vahel laiali.

Mehed on Turu narkoturul tegutsenud mõnda aega ja politseinike andmetel on nad vaikselt ja sujuvalt tegelenud selle müügiga. Peamiselt äritsesid nad amfetamiiniga, kuid väikestes kogustes on neil olnud ka hašišit ja marihuaanat.

Eeluurimise ajal leiti nende juurest ka sularaha, kuid mitte tähelepanuväärses koguses.
Seoses narkokaubandusega on politsei võtnud kinni teisi Turus elavaid inimesi, kes on kas siis ostnud või kelle juurest on leitud väikestes kogustes amfetamiini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles