Ülekaalulisi Briti politseinikke ähvardavad palgakärped

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti politseinikud patrullimas.
Briti politseinikud patrullimas. Foto: SCANPIX

Briti politseinikud peavad iga-aastastel katsetel oma füüsilist vormi tõestama, sest valitsuse uuring näitas, et 53 protsenti politseinikest on ülekaalulised ja üks protsent on eluohtlikus ülekaalus.

Füüsilise testi kolmel korral läbi kukkunud politseinike palka võidakse kuni kaheksa protsenti kärpida, mis tähendab mõne korrakaitsja jaoks 3000 naela.

Uuring viidi läbi enam kui 11 500 Londoni politseiniku seas ning selle kohaselt on 44 protsenti korrakaitsjatest ülekaalus, 19 protsenti rasvunud ja üks protsent eluohtlikult rasvunud.

Uuringu eesmärk oli leida võimalusi politsei-eelarvete kahandamiseks vastavalt valitsuse kärpekavale. Teiste ettepanekute seas olid võimalused politseinike vallandamiseks, madalamad algpalgad, pensioniea tõstmine ja kõrgema kvalifikatsiooni nõudmine.

Politseiülemad on ettepanekuid üldiselt tervitanud, kuid tavalisi politseinikke ootavad palkade külmutamine, suuremad pensionimaksed ja koondamised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles