USA eitab Iraani hoiatamist Venemaa kaudu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA välisministeeriumi esindaja Victoria Nuland.
USA välisministeeriumi esindaja Victoria Nuland. Foto: SCANPIX

USA eitas neljapäeval Vene meedia teadet, et välisminister Hillary Clinton oli palunud Moskval hoiatada Iraani, et see seisab silmitsi «viimase võimalusega» lahendada oma vastuolulise tuumaprogrammiga seotud vastasseis diplomaatilisel teel.

«Minister ei saatnud iraanlastele hoiatust (Vene) välisminister (Sergei) Lavrovi kaudu,» ütles USA välisministeeriumi esindaja Victoria Nuland ajakirjanikele vastuseks küsimusele kolmapäeval Vene päevalehes Kommersant avaldatud uudise kohta.

Kommersant kirjutas viitega Vene diplomaatilisele allikale, et USA oli palunud Venemaal hoiatada Iraani juhtkonda, et eelseisvad kõnelused maailma kuue juhtriigiga on Teherani «viimane võimalus».

USA, Suurbritannia, Prantsusmaa, Venemaa, Hiina ja Saksamaa nõustusid eelmisel nädalal Teherani pakkumisega pidada uusi kõnelusi Iraani tuumaprogrammi üle.

Lääs kardab, et Iraani tuumaprogrammi eesmärgiks on tuumarelvade valmistamine, islamivabariik eitab seda.

Vene välisministeeriumi esindaja Aleksandr Lukaševitš ütles, et ta ei saa Kommersandis avaldatud informatsiooni kinnitada ega ümber lükata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles