Mikko: laste õigused peavad olema seadusega kaitstud

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolilaps.
Koolilaps. Foto: SCANPIX

Täna toimus europarlamendi täiskogu istungil Euroopa Nõukogu laste õigusi puudutava konventsiooni ja Euroopa Liidu Nõukogu raamotsuse arutelu.


Mariannne Mikko hinnangul vajab laste õiguste kaitse vettpidavaid seadusi. «On väga oluline, et kõik liikmesriigid ja naaberriigid allkirjastaksid Euroopa Nõukogu konventsiooni, mis käsitleb laste kaitsmist seksuaalse ekspluateerimise ja seksuaalse ärakasutamise eest,» rõhutas Mikko.

Mikko märkis ka, et konventsiooni vastuvõtmisest pole kasu, kui liikmesriigid seda ei rakenda. «Varases eas ärakasutamise ohvriks langenutele tuleb tagada täielik kaitse uurimise ajal, enne ja pärast kohtuprotsessi. Ohvrikaitsemehhanisme nagu ohvri perekonnale asjakohane abi ja ohvrite käsitsemist eriti kaitsetute ohvritena tuleb rakendada kohe,» oli Mikko kriitiline.

EL 7 liikmesriiki - Tšehhi, Ungari, Läti, Luxembourg, Slovakkia, Malta ja Hispaania pole allkirjastanud Euroopa Nõukogu konventsiooni, mis käsitleb laste kaitsmist seksuaalse ekspluateerimise ja seksuaalse ärakasutamise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles