Prantsusmaa tõhustas sõdurite tapmise tõttu turvameetmeid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaal Mountaubanis lasti maha kolm sõdurit.
Prantsusmaal Mountaubanis lasti maha kolm sõdurit. Foto: SCANPIX

Edela-Prantsusmaal teenivatel sõjaväelastel keelati pärast kolme sõduri hiljutist tapmist kasarmutest väljaspool mundrit kanda, teatas armee reedel.

Armee pressiesindaja sõnul tugevdatakse kontrolli sõjaväebaaside väravas. «Sõduritelt nõutakse, et nad ei kannaks mundrit väljaspool kasarmut,» lisas ta.

Neljapäeval tulistati Edela-Prantsusmaal armeebaasi lähedal kolme sõdurit, kellest kaks suri kohapeal. Telekanali LCI/TF1 andmeil tulistati neid umbes kell 15 (Eesti aja järgi kell 16), kui nad pangaautomaadist sularaha võtsid, ning tulistaja põgenes motorolleril.

Ühe politseiametniku sõnul seisid kolm sõdurid Montaubani linnas sularahaautomaadi juures, kui nende juurde sõitis mootorrattur, avas tule ning põgenes.

Pühapäeval lasti Toulouse'is maha veel üks sõdur. Mõlema tulistamise motiivid on selgitamisel.

Karmistatud julgeolekumeetmed kehtivad kogu edelaosas, kaasa arvatud Toulouse'is, Montaubanis, Pamiers'is ja Tarbes, kus asuvad õhujõudude eliitväeosad.

Neljapäevases rünnakus surid kaks sõdurit - 26-aastane ja 24-aastane sapöör - kohapeal ning kolmanda, 28-aastane sama rügemendi sõduri seisund on kriitiline.

Sõdurite väeosa oli hiljuti Afganistanis teeninud.

Siseminister Claude Gueant kinnitas reedel, et mõlemas rünnakus kasutati sama kaliibriga relva. Spekuleeritakse, et rünnakuid võivad olla seotud sõdurite teenistusega Afganistanis.

Uurimisele lähedane allikas ütles, et kahel rünnakul oli ilmselt sarnasusi, kaasa arvatud asjaolu, et tapetud olid araabia päritolu, kuid seoste loomiseks on veel vara.

«Nad tapeti sama meetodiga, sama kaliibriga relvaga ja kõik kolm olid Põhja-Aafrika päritolu,» ütles allikas. Haavatud sõdur oli pärit Kariibi piirkonnast.

Välisminister Alain Juppé taunis «argpükslikku ja sõnulseletamatut mõrva». Ta lisas, et «praegu ei ole mingeid tõendeid ega juhtlõngu» selle kohta, et mõrvad olid seotud Afganistaniga.

Kohalik pagar, kes mõrva pealt nägi, on veendunud, et tappa taheti just neid sõdureid, sest pangaautomaadi juures ootas ka üks eakas inimene, kelle mõrvar eest tõukas.

Linnapea sõnul ei olnud noormeestel kunagi pahandusi olnud ja ühe tapetu pruut oli seitsmendat kuud rase. Ta võrdles mõrvu baski separatistide veretöödega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles