Jeemenis lasti maha ameeriklane

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeemeni suuruselt teine linn Taez (Taiz) oli president Ali Abdullah Saleh’ vastase rahvaülestõusu üks peamisi keskusi.
Jeemeni suuruselt teine linn Taez (Taiz) oli president Ali Abdullah Saleh’ vastase rahvaülestõusu üks peamisi keskusi. Foto: SCANPIX

Kaks kurjategijat lasid täna maha USA kodaniku, kes töötas keeltekoolis Jeemeni suuruselt teises linnas Taezis, teatas anonüümsust palunud julgeolekuametnik.

Relvastatud isikud sõitsid autos sõitnud ohvri juurde mootorrattaga ning põgenesid sündmuskohalt pärast tulistamist. Ameeriklane töötas kohaliku keeltekeskuse asedirektorina, vahendas AFP.

USA saatkond pealinnas Sanaas teatas, et ei oma tapmise kohta infot ning on asunud intsidenti uurima.

Üleeile teatas Jeemeni ametnik, et arvatavad Al-Qaeda liikmed röövisid Punase mere ääres paiknevas Hodeida linnas samuti keeltekoolis töötanud šveitslanna ja viisid ta rahutusse Shabwa provintsi.

Al-Qaeda kohalik haru on aktiivne Jeemeni lõuna- ja idaosas, kuid mitte Taezis, mis oli mullu puhkenud, president Ali Abdullah Saleh’ vastase rahvaülestõusu üks peamisi keskusi. Saleh astus tagasi eelmisel kuul.

Jeemenis on viimase 15 aasta jooksul röövitud enam kui 200 inimest, sageli panevad inimrööve toime hõimude liikmed, kes kasutavad välismaalasi ära võimudega kauplemiseks.

Peaaegu kõik röövitutest on hiljem vigastusteta vabastatud.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles