Tšehhid ostavad Saksamaal massiliselt kanamune kokku

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanamunade hind on kerkinud ka Ungaris.
Kanamunade hind on kerkinud ka Ungaris. Foto: LASZLO BALOGH/REUTERS

Tšehhi vabariigis on kanamuna hind viimasel ajal nii kiirelt tõusnud, et tšehhid on piiriäärsed Saksamaa poed munadest tühjaks ostnud.

Ajalehe Mitteldeutsche Zeitung andmetel on olukord juba nii tõsine, et Halle linna suurim kauplustekett Netto on kehtestanud munademüügile piirangu - ükski klient ei tohi osta rohkem kui kaks karpi mune, vahendas ERR Uudised.

Huvilisi naaberriigist on palju, sest kui Saksamaal maksab karp kümne kanamunaga natuke üle euro, siis Tšehhi poodides tuleb samasuguse karbi eest välja käia 2,5 eurot, vahendab YLE.

Kui varem võtsid «munarallist» osa peamiselt Tšehhi pagarid ja kaupmehed, siis pärast president Klausi Brüsseli-kriitilist sõnavõttu on Saksamaale mune ostma läinud ka paljud tavakodanikud.

Kanamunadest on praegu puudus mitmel pool Euroopas ning selle põhjuseks on aasta alguses Euroopa Liidus jõustunud uued kanakasvatuse reeglid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles