Prantsuse juudi kooli juures tulistati

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Edela-Prantsusmaal Toulouse´is asuva juudi kooli juures aset leidnud tulistamises sai esialgsetel andmetel surma vähemalt neli inimest, kellest kolm on lapsed. 

Prantsuse päevalehe Le Monde teatel oli tulistamine kohaliku aja järgi kella kaheksa paiku, kui lapsed Ozar Hatorah´ nimelisse kooli saabusid.

Tulistamise üksikasjad on esialgu ebaselged. Ühe kooliõpilase isa Patric Rouimi ütles Prantsuse meediale, et tulistaja oli mees, kes avas tule inimeste pihta, kes seisid paigas, kus lapsed oma vanemaid ootavad.

Le Monde´i andmetel on ohvrite seas kolm last ja 30-aastane eluaastates meesõpetaja. Tulistamises suri ka kooli direktori kümneaastane tütar, kes raskete vigastustega haiglasse viidi. Selon Europe 1 andmetel on teised ohvrid vanuses kolm ja pool aastat ning kuus aastat.

Lisaks sai tulistamises viga viis inimest, kellest kahe seisund on raske.

Uudisteagentuuri AFP andmetel põgenes tulistaja sündmuspaigalt mootorattaga. Politsei on ümbruse sulgenud ning linnatänavatele on saadetud lisajõude.

Prantsuse siseminister Claude Gueant andis rünnaku järel ka käsu tugevdada juudi koolide ümbruses julgeolekut.

Seejuures toimus Toulouse´is ja sellest paarikümne kilomeetri kaugusel asuvas Montaubani linnas läinud nädal kaks sarnast tulistamisjuhtumit, mistõttu on alust arvata, et selle taga võib olla sama isik.  

Kahes möödunud nädalal toimunud intsidendis sai surma kolm ja viga veel kaks sõjaväelast. Ka siis põgenes kurjategija sündmuspaigalt mootorrattaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles