Prantslased on tulistamisest šokis

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toulouse´is asuva juudi kooli juures toimunud tulistamine vapustas prantslasi.
Toulouse´is asuva juudi kooli juures toimunud tulistamine vapustas prantslasi. Foto: SCANPIX

Täna hommikul Edela-Prantsusmaal Toulouse´i juudi kooli juures toimunud ja vähemalt neli inimelu nõudnud tulistamine vapustas Prantsusmaad. 

«Ma olen šokis, ma saabusin palve ajaks ja ühtäkki me kuulsime laske. Mul oli suur hirm,» kirjeldas Ozar Hatorah´ kooli 5. klassi õpilane Alexia. «Õpetaja helistas esmalt politseisse ja tuli siis meie eest hoolitsema, ta käskis meil istuda ja tõi meile vett,» lisas Alexia kohalikule päevalehele Sud-Ouest.

Ema, kes tuli pärast tulistamist kooli järele oma kahele tütrele, oli samuti juhtunust šokis.

«Mul on vastik. Selles koolis on rahulik ja kellelegi ei tehta liiga,» lisas naine, üks vähestest lapsevanematest, kes oli nõus toimunut kommenteerima.

«Ma olen pisarais ja šokis,» lisas samas koolis õpetajana töötav Franck Califa, kes tulistamise hetkel koolis siiski ei viibinud. «Ma ei suuda uskuda, et sellised asjad võivad juhtuda. Kõigest mõne päeva eest oli üks neist minu käte vahel.»

Prokuratuuri teatel kasutas sündmuspaigalt mootorratta või rolleriga põgenenud kurjategija kahte relva. Seejuures leidsid uurijad sündmuspaigalt padrunikestad, mille kaliiber on sarnane läinud nädalal samas linnas ja selle ümbruses toimunud tulistamistega, milles sai surma kolm sõdurit.

Ka siseminister Claude Guéant tunnistas, et tänane tulistamine sarnaneb läinud nädalal aset leidnud intsidentidega. President Nicolas Sarkozy hinnangul on aga liiga vara öelda, kas külmavereliste tulistamiste taga võib olla üks ja sama isik.

Küll aga näib sellele viitavat asjaolu, et Prantsuse prokuratuur avas täna seoses rünnakutega terrorismijuurdluse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles